Året som gått.

2009 var ett riktigt bra år och den påbörjade trenden med fler arrangemang, både stora och små, fortsatte. Något som faller oss i smaken är alla mindre klubbar som lever och frodas runtom i landet. Tack till Club 2 Fingers, Olämpligt Sällskap, Nkpg Live och Club Destroi med flera. Här nedan kommer våra höjdpunkter.

Henriksberg i Göteborg den 6:e feb. Sveriges bästa tysk hade tagit hit The Ruckers från Berlin som supportades av italienska Automatica Aggregazione och numera insomnade Shortcut Assault. En bra kväll trots det faktum att folket försvann efter att första bandet gått av scen som dem tyvärr brukar göra i Götet.

Nästa äventyr var Punk and Disordely i Berlin. Som jag mot mitt bättre vetande ändå besöker i hopp om att det blir bättre arrangemang varje gång. På förfesten i fylledimman hann man med att se Bad co project, som imponerade på den hälften av Östergyllen som kommer ihåg det.

I övrigt bjöds på karameller som Cock Sparrer, Stomper 98 och Argy Bargy. Sista dagen bar det av direkt från festivallokalen till Wild at heart för att se Section 5 som var en av de definitiva höjdpunkterna under veckan.

Två dagar i Norrköping under PST styre. Fredagens förfest bjöd på The Lowlifes (väntar med spänning på kommande LP) och Shortcut Assault. Tätt med folk och trevlig stämning gjorde även denna kvällen lyckad. Dagen efter satte man i halsen då ställets krögare höjt priset från föregående kvällens pris på öl med 18 kr, till hisnande 58 kr för en stor stark. Girighet lönar sig inte och några månader efter detta gick den krogen i konkurs. Men PST lyckades även med detta trevliga arrangemang trots girigbukar.

The Specials. För den manliga delen av Östergyllen var årets absoluta höjdpunkt att se The Specials på Apollo i Manchester. Bandet återförenades för att fira 30 år och vilken återförening, förväntningarna var höga och infriades till fullo.

Bussresa till Göteborg på nationaldagen. Med en buss full med östgötar blev den första organiserade bussresan till en spelning genomförd från Norrköping. Detta är ju den ursprungliga östgöten löjligt stolt över. Många besökare och tre helt underbara gig placerar denna kvällen på topp 3-listan.

Efter en sommar med slit och stök så var det dags för utlandsbesök i Storbritannien för årets Rebellion. Det är ju som förståelig för mycket bra för att ta upp i en summering men The Adicts, Agnostic Front, Major Accident, Frank Sidebottom är några av de diamantprydda guldkornen. Ett annat stort plus är att landet Regnigt bjöd på en hel vecka av varmt och vackert väder.

Något som inte ska fall i glömska från sommaren som gått är Peter Punks Pokal. Där östgötalaget osannolikt tog sig final samt kvällen med The Clichés och Vindicate This nere på Sveaskeppet.

Kalle Baahs 30års firande med 3 timmars resa genom nostalgin. Detta arrangemang hade upplägget av en teaterpjäs med en paus på 15 min efter halva setet. Denna luring gjorde att några hundra utav kvällens 1 600 besökare försvann från stället, gissningsvis beroende på för hög promille.

Årets avslutning blev den numera årliga decemberresan till England. Denna gången sågs Madness för tredje gången och även Cockney Rejects som också firade 30 år som band.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter