Liten guide till Rebellion Blackpool

Snart är det dags att bege sig till Skavsta med destination Liverpool för vidare transport till Blackpool. Precis som tidigare år väljer vår östgötaliga att kombinera festival med lite semester innan det hela drar igång.

Ni är kanske fler som kommer lite tidigare eller som vill hinna med något annat än punk på de dagar då startfältet kanske inte faller er helt i smaken. Därför går vi givetvis återigen igenom lite av allt som finns att hitta på i staden.
Nöjesparken Pleasure Beach når ni lätt med spårvagnen som går utmed stranden eller om ni vill känna er ännu mer turistiga så tar ni häst och vagn. Bokar ni biljetter via nätet kostar ett åkband £22istället för £32 på plats.

Blackpool Zoo är värt ett besök. Vi var där förra året och parken skiljer sig ganska mycket från dom svenska kollegorna med helt andra urval av arter än dom som man brukar vara van vid. När vi ändå är inne på djur finns även Sealife för er som gillar djur som håller till under vattnet. Stället är helt okej, men undvik dykarshowen som är extremt tråkig. Det finns även ett vattenland som vi inte har testat, det kanske är dags för det!

Spårvagnen ut till Fleetwood tar en halvtimme men det är det värt om ni skall färga er hud. Tatto Phil är på alla sätt betydligt mycket bättre än de studios jag sett inne i Blackpool. Det är drop in som gäller så man bör vara där när det öppnar.

Fleetwood är i övrigt ett litet trevligt samhälle med sköna pubar så en pint måste tas innan hemfärd. När vi ändå är inne på pubar och öl kan jag starkt rekommendera er att leta upp någon pub längre in i blackpool och deltaga på Bingo och Quiz. Deras regler i bingo skiljer sig ju lite från våra så håll koll på dessa så slipper ni pinsamheter, ofta bjuds det på tilltugg dessutom.

På onsdagen är det inte längre någon förfest på West Coast Rock Café som det brukar vara utan i år är det Beat Nightclub som gäller. Klubben ligger ovanpå puben Rose & Crown (22 Corporation Street) där man på lördagen håller Rebellion Skinhead Meet 2011 mellan klockan 10.00-12.30. För att återgå till förfesten så kommer i vanlig ordning en rad band spela. Vilka i år är: Inner Terrestrials, Smoke Like a Fish, Chief, Drongos for Europé, 2 Sick Monkeys, Rasta4eyes, Throw Rocks at Cops. £5 i entré och man släpper in klockan 19.00. Mer information hittar ni här.

På torsdagen får man stå och köa för att komma in på festivalen då Booze & Glory är festivalens första band redan klockan 11.45. I övrigt bjuder dagen på ett lagom lugnt tempo utan några krockar med band som Angry Agenda, Geoffrey Oicott, Old Firm Casuals, Fire Exit och vem vet om man kanske slänger ett getöga på The Meteors bara för sakens skull.

Fredagen bjuder på Svenska The Fornicators klockan 15.40 sen följer en rad med band som kan vara kul att se som Hooligans UK, Section 5, Peter and the test tube babies och Argy Bargy. Det som är tänkt att ses för egendel är The Warriors, The Business, Infa Riot och Dirty Folkers med Bekki Bondage och Paul Rooney på den akustiska scenen. Kvällens frågetecken är om The Exploited skall få en andra chans. För två år sen var det fruktansvärt dåligt men det tog tre spelningar innan jag fick se ett bra Stiff Little Fingers...

Lördagen blir årets allt krockar dag eftersom det alternativa giget med Pressure 28, Skinfull, Last Seen Laughing och London Diehards hålls mellan klockan 13.00-19.00. Det vill säga under samma tid som Marching Orders, Strawberry Blondes, Control, Street Dogs och Hardskin spelar. Det som svider mest att missa om man väljer att gå på det alternativa är Hardskin som är fruktansvärt bra live, men som tyvärr kommer spela på Empress Ballroom i år vilket jag inte tror kommer vara till deras fördel.

Hemlighetsmakeriet om vart det alternativa giget skall hållas är igång men surfar man runt lite kan man se att på Beat Nightclubs hemsida står det skrivet att en konsert skall hållas på lördagen under samma tider. Så en gissning är att det är den lokalen som gäller och med tanke på att Rebellion Skinhead Meet hålls på våningen under så skall du nog komma i tid om du tänkt komma in. Förra året blev det snabbt fullt och en in en ut systemet gällde! Hur man än gör så skall man i alla fall hinna tillbaka till Major Accident som krockar med Splodgenessabounds som följs av Jericho Hill levererandes covers på Johnny Cash samtidigt som The Crack spelar. Efter detta erbjuds någon timmes lugn innan Vice Squad eller så blir pausen ända tills det är dags för Cock Sparrer som tyvärr krockar med Subhumans.

Söndagen blir mycket lugnare och det vet man ju att det behöves. The Beat kan vara kul att se. Samma sak med Red Alert och UK Subs, men troligen kommer jag bara att spela lite Bingo med Max och se Kunt and the Gang samt The Adicts.
Beat Nightclub bjuder för övrigt in till efterfest varje dag och West Coast Rock Café gör det på söndagen. Vilka band som spelar ser ni nedan:

Beat Nightclub
Torsdag: Ufx / Cyanide pills / Litterbug / Tight finks
Fredag: Dead class / Population / Radio dead ones / Billy liar
Lördag: Senton bombs / Peter bentham & the dinner ladies / Monica & the explosions / Criminal class
Söndag: Church of confidence / Sedated(ramones covers) / The blame

West Coast Rock Café
Söndag: Crackshot / Choking susan / Ceramic hobs

1 kommentar:

 
Site Meter