Din Blackpool guide!

Det är sommar och semester och bloggen är varit extremt dåligt uppdaterad, men vi kan ju inte missa att återigen dra en liten guide inför årets Rebellion i Blackpool och denna semester stad som det faktiskt är. Ni är fler som kommer till Backpool dagarna innan det drar igång, det vet vi. Vi vet också att det är många som vill hinna med lite mer än bara punk under dessa dagar.

I år är det inte Skavsta – Liverpool som gäller för oss utan det blir Arlanda –Manchester för östgötaligan som även i år kommer kombinera festival med lite semester innan det hela drar igång. Men precis som från Liverpool så kommer vi att ta oss med Taxi till vårt bed and Breakfast som vi besöker för 4:e året nu. Taxi är billigt och bra om man är iaf 4 personer och man kommer från Punkt A till Punkt B utan att behöva bry sig om någonting, skönt!
Väl i Blackpool finns det faktiskt ganska mycket kul som Nöjesparken Pleasure Beach vilken ni når lätt med spårvagnen som går utmed stranden eller om ni vill känna er ännu mer turistiga så tar ni häst och vagn. Bokar ni biljetter via nätet kostar ett åkband £25 istället för £35 på plats.

Förra året testade vi även på vattenlandet som ligger åt samma håll som Pleasure Beach fast inte riktigt lika långt bort. Vi tog oss en uppfriskande promenad och de hade en entré på £12, men vill man åka de värsta attraktionerna så kostar det £17.50 och det är det man skall satsa på. Men kom i tid, de öppnar 09.30 och då finns det bra med plats. Men efter bara någon timme så blir det väldigt mycket folk och köerna till vissa banor kan bli väldigt långa…

Blackpool Zoo är värt ett besök. Vi var för 2 år sedan året och parken skiljer sig ganska mycket från dom svenska kollegorna med helt andra urval av arter än dom som man brukar vara van vid. När vi ändå är inne på djur finns även Sealife för er som gillar djur som håller till under vattnet. Stället är helt okej, men undvik dykarshowen som är extremt tråkig.
Spårvagnen ut till Fleetwood tar en halvtimme men det är det värt om ni skall färga er hud. Tatto Phil är på alla sätt betydligt mycket bättre än de studios jag sett inne i Blackpool. Det är drop in som gäller så man bör vara där när det öppnar. Men åter till Fleetwood som är ett litet trevligt samhälle med sköna pubar så en pint måste tas innan hemfärd. Några svenskar besökte en studio inne i Blackpool förra året som gjorde bra gaddar, tyvärr vet jag ej vad ställer heter!

När vi ändå är inne på pubar, öl och kanske lite mat så är Molloys (gamla O´neils) ett bra alternativ med goda burgare (billiga är de också) och helt okej urval av öl. Vill man spela biljard eller kasta lite dart så finns även dessa möjligheter.

Längre ner på samma gata nästan vid en av pirarna ligger CountingHouse Blackpool som även dom har bra burgare och mellan måndag – torsdag serveras billiga drinkar, 2 för 6 pund eller så köper man en helt enkelt en hel kanna. Blue Moon ligger strax över Winter Gardens om man kommer från strandhållet, de brukar spela punk och ska så kan därför också rekommenderas. Ett annat bra alternativ är att leta upp någon pub längre in i blackpool och deltaga på Bingo eller Quiz som brukar kunna hållas på veckodagarna, ofta bjuds det på tilltugg dessutom.

Tröttnar man på det engelska köket så är Asian Wok på Coronation street (nära Winter Gardens) ett mycker gott o prisvärt alternativ, även de två Bella Italia restuarangerna är enligt mitt tycke bra. Det ena ligger precis vid wintergarden o det andra ungefär vid pizza hut. Ett ställe som jag själv kommer testa i år är Reggae Hut, kan nog bli lite spännande…

Beat Nightclub som ligger ovanpå puben Rose & Crown (22 Corporation Street) har bytt namn till The Tache och här hålls precis som förra året en förfest på onsdagen och banden som spelar är: ACID DROP - ONE WAY SYSTEM - CHARRED HEARTS - DRONGOS FOR EUROPE - CYANIDE PILLS - DINOSAURS ARE SHIT DRAGONS - NO THRILLS. Entré på £5 (£4 innan 21.00). Man kommer även hålla efterfester med band varje kväll (se nedan) under festivalen och på Söndagen kommer Sex Pistols Experience att göra ett gig med insläpp 2PM.

Efterfesterna:

The Tache (11PM-4AM)
Torsdag:  Faintest Idea - Litterbug - Privileged Few - Crackshot. £3
Fredag: Senton Bombs - Barnyard Masturbators - Noise Agents - R.S.I. £3
Lördag: The Vile - Cryo Genics - Rust - Hotwired. £3
Söndag: Vermin Suicides - Sedated(ramones covers) - Church of Confidence. £4

The west coast rock cafe (11PM-3AM)
Söndag: Social Schism - the Duel – Dumbjaw. £3.

På söndagen brukar det även hoppas en flyguppvisning på stranden som kan vara ganska avslappnande att titta på efter en veckas bakfylla...

Vad det gäller själva festivalen och banden som spelar så går jag inte in på det så mycket i år. Det är ju så himla mycket man vill se att man får se hur det slutar istället så kommer en rapport om vad jag anser bra i efterhand. Men sånt som är dumt att missa är Fire Exit, Booze and Glory, Hardskin Buzzcocks, The Business, The Last Resort, Agnostic Front, Sydney Ducks, Control, Kunt and the Gang och Subculture.
Hemlighetsmakeriet om vart det alternativa giget skall hållas är igång igen, men det kan helt klart vara värt ett besök med band som Close Shave, Superyob, Bakers Dozen och Pressure 28!

Nu är det bara att inta Blackpool som är kvar!

(sorry att jag inte hann att få med bilder i texten, men nu måste väskan packas!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter