Vad du kan göra under P&D i Berlin

Till helgen är det dags för P&D i Berlin så här kommer en liten guide för er som ska till den tyska huvudstaden. Den kan ju givetvis vara bra att ha även för den som besöker Berlin vid andra tillfällen.

Bandmässigt är det ett knappert år för egen del, men Stomper 98, Argy Bargy, Nabat, The Business och Control skall nog kunna göra den här helgen till en lagom trevlig uppleve. På torsdagen hålls en förfest på Wild at Heart med skottska Fire Exit på scenen. Ett band som borde kunna ge ett riktigt bra gig i den miljön. I övrigt hålls det ju efterfest där under alla festivalens dagar.

När man ändå är i Berlin finns det en hel del att titta på under dagarna om man inte är allt för bakis. Berlinmuren är ju ett måste och det är faktiskt så lägligt att delar av den finns i stort sett över gatan till spelstället. Andra plaster som kan vara av intresse är Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie med dess museum som visar flera spektakulära sätt som folk använde för att fly mellan öst och väst. Vid Alexanderplatz finns även ett DDR museum och ett Akvarium som tydligen skall vara lite utöver det vanliga. Vid fint väder rekommenderas Berlin Zoo ett mycket bra val där du kan glida runt med en öl och kolla på djur som tex flodhästar, pandor och leoparder.

30 kilometer utanför Berlin ligger ett område vid namn Oranienburg, här hittar man koncentrationslägret Sachsenhausen som byggdes 1936 och användes av tyskarna fram till 1945. Därefter togs det över av ryssarna som fortsatte driva lägret fram till 1950. Man tar sig enkelt ut med pendeltåg som tar ca 45 minuter från Berlin och det är fri entré. Området är rätt stort och det finns ofantligt mycket information så ni bör ha några timmar på er om ni skall besöka lägret.

Det finns även ett Ramones museum som kanske kan vara av intresse och vill man kolla in vaxfigurer kan man alltid besöka Madame Tussauds.

Vad erbjuder Berlin för shopping som kan vara intressant? Core Tex är väl ett måste att besöka. En butik som säkerligen de flesta festivalbesökare tar sig till och det kan bli urplockat på en del saker, så skall du fynda bör du nog ta en sväng förbi där den första dagen/dagarna.

Get a Life shop är en bra affär med stort utbud av kläder både för honom och henne. Man har special öppet under festivalen och tiderna hittar du på deras hemsida. En annan butik som kan vara av intresse är Puke Music. I samma område som Get a life shop och Puke Music ligger även en punk-pub vid namn Freibeuter som öppnar vid klockan 17 varje dag. En skivaffär som har mycket bra skivor och som inte den vanliga besökaren verkar känna till i någon större utsträckning voppo-records.

En bar som är att rekommendera båda för sin mat och för sina cocktails är Que Pasa även det beläget i Kreutzberg. 3,5 euro för en cocktail är beroende framkallande och här kommer du garanterat hitta oss från Norrköping under festivalen.

Vägg i vägg med Wild at heart ligger Tiki Heart som har väldigt goda burgare och drinkar/cocktails. De flesta ställen har öppet väldigt länge och att bli utslängd verkar i stort sett omöjligt, skulle det mot förmodan gå snett kan man alltid bege sig till Trinkteufel. Där verkar det som att allt är tillåtet… Glöm inte heller att äta turkisk pizza och Döner kebab!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter