Berlin - Punk och Cocktails

De två senaste åren har Punk & Disorderly hållit till på Astra kulturhus och kommer de hålla sig kvar där kan det vara värt för alla som slutat åka att komma tillbaka till Berlin, om de kan presentera en vettig line-up vill säga. För det finns gott om barer, mat och inget problem att hitta någonstans att sitta. Så har det ju inte varit tidigare, men kommer folket tillbaka blir det väl en lagerlokal likt kabelwerke igen..



Vårt sällskap anlände i vilket fall som helst under onsdagen och spenderade dagen med att inta stora mängder cocktails. På torsdagen fick det bli lite shopping för att sedan dra på förfesten. Det första band vi såg var Traditionals, bandets eget material var väl helt okej, men ingen höjdare och när de totalt misshandlade Cock Sparrers ”Ship on your shoulder” och ”Borstal Breakout” med Sham 69 var jag faktiskt tvungen att hänga i baren istället. Bad co Projekt bjöd senare på ett bra gig med ett jävla röj.

Sen ankomst till festivalen blev det på första dagen, fanns ju inte så mycket att se så första band blev det tyska ska-bandet Oxo 86. Förstår inte speciellt mycket av vad de sjunger om, men tyskarna verkade ha kul och var med på noterna. Även de två låtar som jag ville höra spelades nämligen ”alkohol” och ”skinhead”. Sista bandet för kvällen var Anti Nowhere League och det var faktiskt riktigt bra, var några år sen jag senast såg dessa herrar och blev positivt överraskad och givetvis spelades låtar som ”So what” och ”I hate people”.



Lördagskvällen blev vår sista kväll och det enda band vi såg var Last Resort. Det var bra och man valde att spela mycket låtar från senaste plattan och någon helt ny vilket jag uppskattar, det blir lite trist med bara klassikerna hela tiden och mot slutet kommer ju ändå en liten hitkavalkad.

Söndagen innebar hemfärd och att vi missade Cock Sparrer. Vi åkte hem för att se IFK Norrköping – Gais i den allsvenska premiären, men det höll på att gå riktigt åt helvete. Dimma på Skavsta gjorde att vi landade på Arlanda, som tur är kom vi med ett tåg till Norrköping och anlände lagom till andra halvlek. Vi ångrar inget, vinst med 2-0! Kunde inte blivit ett bättre slut på en grym helg…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter