Norrköping, vilken helg!

Vicious Rumours ställde in och till en början verkade det som att det kunde blivit fler problem. The The Warriors flight från London skulle först bli väldigt försenat, men fick sedan lyfta ändå och dagen kunde nästan fortlöpa som den skulle med den ändringen att medans den svenska välkomstdelegationen stod och väntade på Skavsta valde planet att landa i Norrköping!

På Blå Huset fanns ett digert utbud av merch redan på fredagen och först ut på scenen var Saturdays Heroes, man rev av det vi kunde vänta oss med bravur. Mamma Skan gjorde sedan sin första spelning på 8 år och vilket gig! I sedvanlig anda var det spexig scenklädsel och ett jävla ös från första tonen. ”Otten”, ”Glesbygdshora”, ”Veganskit” och "Satansversen" var några av de klassiker som spelades till publikens stora förtjusning.

The Warriors var sist ut och bjöd på runt 20 låtar varav hälften var gamla godingar som ”Garry Bushell”, ”Johnny barden”, ” Violence in our Minds”, Eight pund a week”, ”The Last Resort” och ”Horrorshow”. Den nya singeln "England" spelades också. Ett sedan länge utsålt Club Peking fick ett bra avslut på kvällen och en perfekt uppladdning inför lördagen på Trappan. Warriors fick sedan en lång resa hem på söndagen då Stansted valde att stänga så man fick landa i Leeds och åka buss i 9 timmar till London….

Att Stansted stängde innebar också att det sista planet som lyfte var det med Condemned 84 på, man vågar ju inte ens tänka på vad som hänt om de inte fått lyfta!

Ännu mer merch fanns tillgänglig på lördagen och det var mycket trevligt att glida runt och kolla vad alla hade att erbjuda, man kunde slå fast att det fanns ett diggert utbud att tillgå med vinyler, tröjor och cd´s.

Hela 348 personer valde att lösa biljett till Trappan och redan när Oldfashioned Ideas klev ut på scen först av banden var lokalen välfylld. I allt styrande lyckades jag bara se låtarna ”Oldfashioned Ideas” och ”Twenty years”.

Nästa Band var Norrköpingsstoltheter The Clichés som öppnade med ”Skinhead II” snabbt följt av ”Working Class” och ”Monkey see Momkey do”. 12 låtar senare avslutad man med ”Run like Hell” och jag tycker att bandet gör ett av sina absolut bästa gig!

Condemned 84 skapade troligen den bästa allsång Trappan har skådat under ”Boots go marching in” och kanske är det för att det är det så nära inpå, men visst var det ett betydligt mycket bättre CU84 nu än sist de besökte Norrköping 2006?

Hör väl kanske inte hit, men det dracks 1500 flaskor av kvällens öl….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter