Jamaica - Sverige: tur och retur

Jamaica - Sverige: tur och retur - Berättelsen om svensk reggae är Kristian Lönners första bok. I lördags var han på plats och sålde den i Skärblacka. Den verkade intressant så ett exemplar införskaffades.

Jag blev inte besviken, det första som möter mig när jag snabbt bläddrar genom boken är kapitlet "Ska och rock steady - Skinheads med hjärtat på rätt ställe" och en bild på Johan Rönnblom, känd från diverse klubbar och konserter i Stockholm. Boken handlar alltså inte bara om reggae utan ger oss i detta kapitel även en tur genom den svenska ska-historien med intervjuer från folk i bland annat Eskalator, Club Killers, The Skalatones och USCB Allstars.

Givet för boken var också kapitlet om "Skärblacka - Sveriges Kingston". Den tar upp berättelsen om den lilla industriorten utanför Norrköping med 4500 invånare som blivit Sveriges Kingston och där numera flera stora artister väljer att starta sina turnér. Givetvis ges även ganska stor plats till ortens legender - Kalle Baah och personerna bakom Blacka musik.

Boken behandlar också Peps Persson, Göteborg - Swingkids, SoFo och den smålänska skogen samt mycket mer på de 214 sidorna. Helt klart värd varenda krona enligt mig!

Beställning av boken som släpps imorgon kan du göra på adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter