Gumbles till Oi! the Weekend!

Enligt det tyska bandet Gumbles från Hamburg är de klara att spela på Oi! the weekend i Kalrskrona till hösten. De har lagt upp ett eget evenemang om det på sin facebook sida. Stämmer detta blir Östergyllen ännu mer taggade inför helgen och en riktigt fin line-up börjar ta form!

PST Merch släpper tröja Med Gatans Lag

PST Merch fortsätter att jobba hårt och släpper nu ytterligare ett sammarbete. Den här gången är det en t-shirt med Gatans Lag. Man hoppas att ha t-shirten klar till påsken!

Spelningar och kommande skivsläpp

The Aggrolites kommer tillbaka till Sverige för att ge oss lite baktakt under sitt tre gig långa besök:
24 mars: Kulturbolaget Malmö.
26 mars: Sticky fingers Göteborg.
27 mars: Debaser Slussen Stockholm.

Step-1 har listat lite spännande släpp med förväntade release datum:
15:e April: The London Diehards - There`s Lies, Damned Lies, and there`s.... (NEW ALBUM)
18:e Maj: On File - The Best Of + Bonus Tracks CD
15:e Juni: Booze & Glory - Trouble Free CD (NEW ALBUM)
12:e Juli: Retaliator - (NEW ALBUM CD & LP)

Snutjävel släpper sin nya fullängds CD ”Aldrig i Helvete” på sitt egna bolag Räka Produktion i ett samarbete med Heptown Records. Skivan släpps officiellt 8 april 2011 men kan köpas redan nu från bandet och på deras spelningar.

Lite tips och åsikter inför Punk & Disorderly

Snart är det dags för Punk & Disorderly i Berlin och man kan väl säga att det bandmässigt är den sämsta line-upen på flera år. Att man dessutom införde en regel förra året som innebar att utgång är lika med hemgång varje dag är ganska korkat. Regeln skall tillämpas även i år enligt arrangörerna och det drabbar dom mindre banden som får betydligt mycket mindre publik då man inte orkar hänga inne på festivalområdet hela kvällen/natten.

Allt är dock inte negativt, man har valt att även i år lägga festivalen i april vilket innebär ett Berlin som välkomnar våren och spelstället har mycket barer och personal till skillnad mot tidigare lokaler man haft. Dessutom är inte denna lokal en hangar/lagerlokal.

Bandmässigt är det för egen del på torsdagen Argy Bargy och Anti-Nowhere League som gäller samt på fredagen The Last Resort. Jag hoppas även kringgå reglerna så jag kan se The Ruckers och svenska On The Job. På söndagen beger vi oss hem till Sverige igen för att bevittna den allsvenska premiären och missar därav Cock Sparrer. Trist, men inget att göra!

Onsdagen bjuder på förfest på Lido i Kreutzberg, ett helt okej ställe och med Bad co Project samt The Traditionals på scen kan det bli en riktigt trevlig kväll. Mitt över gatan ligger även en cocktailbar mycket lägligt!

Under alla festivalens dagar har man även efterfest på Wild at Heart där framför allt söndagens efterfest kan bli ritigt trevlig för dom som är kvar. Section 5 står på scenen och för två år sen bjöd de på ett ritigt grymt gig där publiken fick välja vilka låtar som skulle spelas. Räkna med att det kommer bli sjukt trångt och att spelningen troligen inte drar igång fören kring 02.00 snåret. På lördagen arrangeras även en efterfest på Cortina Bob.

När man ändå är i Berlin finns det en hel del att titta på under dagarna om man inte är allt för bakis. Berlinmuren är ju ett måste och det är faktiskt så lägligt att delar av den finns i stort sett över gatan till spelstället. Andra plaster som kan vara av intresse är Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie med dess museum som visar flera spektakulära sätt som folk använde för att fly mellan öst och väst.

30 kilometer utanför Berlin ligger ett område vid namn Oranienburg, här hittar man koncentrationslägret Sachsenhausen som byggdes 1936 och användes av tyskarna fram till 1945. Därefter togs det över av ryssarna som fortsatte driva lägret fram till 1950. Man tar sig enkelt ut med pendeltåg som tar ca 45 minuter från Berlin och det är fri entré. Området är rätt stort och det finns ofantligt mycket information så ni bör ha några timmar på er om ni skall besöka lägret.

Det finns även ett Ramones museum som kanske kan vara av intresse och vill man kolla in vaxfigurer kan man alltid besöka Madame Tussauds.

Vad erbjuder Berlin för shopping som kan vara intressant? Core Tex är väl ett måste att besöka. En butik som säkerligen de flesta festivalbesökare tar sig till och det kan bli urplockat på en del saker, så skall du fynda bör du nog ta en sväng förbi där den första dagen/dagarna.

Get a Life shop är en bra affär med stort utbud av kläder både för honom och henne. Man har special öppet under festivalen och tiderna hittar du på deras hemsida. En annan butik som kan vara av intresse är Puke Music.

En bar som är att rekommendera båda för sin mat och för sina cocktails är Que Pasa även det beläget i Kreutzberg. 3,5 euro för en cocktail är beroende framkallande och här kommer du garanterat hitta oss från Norrköping under festivalen.

Vägg i vägg med Wild at heart ligger Tiki Heart som har väldigt goda burgare och drinkar/cocktails. De flesta ställen har öppet väldigt länge och att bli utslängd verkar i stort sett omöjligt, skulle det mot förmodan gå snett kan man alltid bege sig till Trinkteufel. Där verkar det som att allt är tillåtet… Glöm inte heller att äta turkisk pizza och Döner kebab!

Tyska Volxsturm till Oi! the Weekend

Ikväll släppte man det tredje bandet till höstens Oi! the Weekend i Karlskrona. Det blir inga mindre än det Tyska bandet Volxsturm som gör sitt första sverige besök. Band släppta sen tidigare är Prins Carl och Perkele.

4-skins tar timeout och dagsschema till Blackpool

4-skins låter meddela på sin Facebook sida att bandet tar timeout "The band will be taking a break for while to peruse other projects individually. Catch you all later.".

Rebellion i Blackpool har nu släppt ett schema över vilken ordning, scen och dag banden kommer spela så även om inte tiderna står där så se man på ett ungefär vad som eventuellt kan krocka och hur dags på dagen de kommer spela. Schemat hittar du här.

PST Merch sammarbetar med Evil Conduct

PST Merch har gått ut hårt på det nya året med ett antal sammarbeten som till exempel Antipati, Clockwork Crew och The Clichés. Nu står det även klart att man inleder ett sammarbete med Evil Conduct och släpper en piké. Man hoppas ha den klar till påsken och låter även meddela att det finns fler spännande sammarbeten på gång!

24 timmar England med Condemned 84

Ett glatt gäng från Norrköping med support från Eskilstuna och Göteborg drog igår över till England och Bedford för att kolla på lite punk. Jag rekommendrar er att välja taxi istället för kollektivtrafiken om ni är fler än 4 personer oavsett vilket land ni besöker, det är både billigare och smidigare!

Väl på plats i Bedford bodde vi på ett mycket trevligt ställe vid namn The Grafton. Både hotell och engelskpub i samma hus, kunde knappt blivit bättre. Det mesta i Bedford ligger även centralt vilket gör att det är lätt att ta sig runt.

Kvällens mål var den sedan länge utsålda spelningen med Condemned 84 + Support. Först ut var Pressure 28 och de var väl helt okej. Band nummer två var för egen del efter C84 kvällens höjdpunk nämligen Skinfull. Återigen ett mycket bra gig och en hel del folk hade hunnit komma. Låtar som "We hate you", "Scum", "Skinfull" och "This is oi" spelades. Ressistance 77 valde jag att inte se alls då det helt enkelt blir för mycket av goda om allt skall hinnas med. Vi tog det lugnt i puben på undervåningen och laddade upp inför kvällens sista akt.

Condmned 84 var på topp och man valde att spela en hel del låtar som man annars inte brukar spela, men givetvis blandades de upp med alla de klassiker som man vill höra. "Up yours", "Feel the fear", "Face the aggression", "Skinhead", "Oi aint dead" och "Boots go marching in" är bara någa av alla låtarna. Spelstället är riktigt bra, så skall du på spelningar i England rekommenderas ett gig i Bedford.

Infa-Riot till Rebellion Blackpool

Rebellion har som vanligt fortsatt att släppa band och de senaste som man höjer på ögonbrynet för är en återförening av Infa-Riot med orginal medlemmarna. Även bandet som skapat lite debatt på nätet i form av The old firm casuals med Lars Frederiksen från Rancid kommer till festivalen.

Event T-shirt till Pretty Shitty Kjell 2

Redan nu ger Pretty Shitty Kjell er möjligheten att köpa ert exemplar av event t-shirten till PSK 2. Den släpps i limiterad upplaga på 50 exemplar. För ynka 200 kr (inkl frakt) är den din. T-shirten är just nu under tillverkning och kommer levereras så fort vi fått den från tryckeriet.

Vid beställning bifoga: namn, adress, önskad storlek (S, M, L. XL, XXL) Först till kvarn gäller!

Beställningar och eventuella frågor skickas till: frank_bjorn@telia.com

Gigtips: Templars till Göteborg 2:e juli

Lördagen den 2 juli 2011 återvänder The Templars till Sverige! Tillsammans med Norrköpings stolthet The Clichés och Danmarks Last Seen Laughing kommer de att spela på Henriksberg. Biljetterna kostar 280 kr och åldersgränsen är 18 år. Det är insläpp kl 21 och kvällen slutar 02:00. Som uppvärmning till lördagens begivenheter kommer det att hållas en reggaeniter på fredag 1/7 med bl a Phil från Templars i DJ-båset.

För biljetter skicka mail till thegbgoi@gmail.com

Bristles singel och Gigtips Stockholm

Landskronabandet The Bristles släpper en digital-singel ”The Bristles spelar Ebba”. Låtarna är ”Beväpna er! / We're only in it for the Drugs no.2” sammansatta till en låt. Du kan lyssna på låten här. Bandet ger ut låten på den egna etiketten Bristles Records (BRI002).

Söndagen den 24:e April spelar Slöa Knivar, Dobermann Cult och The Civillains på Kafé 44 i Stockholm. Insläpp sker klockan 19.00 och entrén ligger på 60 kr. Efterfest till PSK kanske?

The Amerikanska ska-bandet Toasters från New York kommer till Stockholm på sin 30 års turné. AMTY och Klubb Control står för värdskapet och det hela sker Onsdagen den 13:e April. Entré 120 kr och insläpp 21.00. Har ni möjlighet att se detta trots att det är en onsdag så passa på!

Ett litet smakprov inför "På Svenska" med Clockwork Crew från PST Records

Äntligen finns ska-öl på bolaget

Vi har tidigare nämnt det amerikanska bryggeriet Ska Brewing Company och nu har äntligen tre av deras produkter nått det svenska Systembolaget. Visserligen bara tillfälligt i sortimentet under begränsad tid, men ett ypperligt tillfälle att ta vara på.

De tre produkterna är Ska Modus Hoperandi (India Pale Ale), Decadent (Imperial IPA) och Nefarious Ten Pin (Imperial Porter). Är du sugen på att inhandla dessa bör du gå in på systembolagets hemsida och kolla så att de verkligen finns inne på just ditt bolag så du inte går dit i onödan!

Weekend med Madness

Madness bjuder in till "House of fun - Weekender" på Butlins Minehead resort 25-28 November 2011. Det kommer bli dj´s, filmvisningar och mycket annat som bandet själva valt ut. Allt toppas givetvis med en Madness konsert på lördagskvällen. Biljetterna släpps den 7 Mars och köper du innan den 21 Mars får du 10% rabatt på de ganska saftiga 144 pund som biljetten kostar, dock ingår boende i priset. Mer information hittar du här.

Club 2 Fingers läggs på is...

Tyvärr får vi nu meddela er att Club 2 Fingers som skulle ha ägt rum nu på lördag den 5:e mars på Svea Skeppet i Norrköping är inställt och hela klubben är lagd på is.

Detta beror i korta drag på att krögarna börjat peta i saker som vilken musik som spelas, hur affischerna skall se ut och så vidare. Om vi inte kan driva Club 2 Fingers enligt de värderingar vi har så är det ingen idé att fortsätta på Svea Skeppet. När man dessutom satte in en annan klubb på vårt datum utan att fråga oss blev det droppen. Trist men sant!

Ni behöver dock inte vara allt för oroliga vi som står bakom Club 2 Fingers kommer komma med nya upptåg i Norrköping som vi vet att ni kommer gilla! För er som hade tänkt gå på Club 2 Fingers på lördag rekommenderar vi istället att åka över till Linköping och se Discharge på L´Orient. För er som inte vill lämna Norrköping har vi tänkt styra upp en pubkväll/natt på något trevlig ställe i stan. Vi återkommer med plats och tid!

Mvh
Club 2 Fingers Crew
 
Site Meter