Nykter helg med Dead raped children

Efter ett ingrepp av tandvården rekommenderades en nykter helg och det kan ju ses som lite spännande, men det vankades födelsedagsfest för en i Norrköping välkänd punkare så det blev att dra sig ner till Blå Huset för lite kalas.

Runt 70-talet gäster fanns på plats och födelsedagsbarnet verkade vara i högform när Offroads började lira. Får väl säga att lite för mycket av det goda tillsammans med lite väl mycket fel gjorde detta till ett av deras mindre bra framträdanden. Men det får man väl ta!

Nummer två på scen var ett helt nytt band från Linköping som gjorde sitt första gig. Bandet bildades tydligen så sent som i augusti förra året och heter Chaos Confusion. De kändes relativt tajta och blandande sina egna låtar med covers, ett smart drag! Bland annat av en cover på Moderat Likvidation.

Ur spillrorna av Sattyg formades Dead raped children som var kvällens sista akt. Man har under resansgång hunnit med att byta sångare och man överraskade mig rejält. Jag har faktiskt inte sett bandet live tidigare utan bara kollat in lite klipp på nätet och dom klippen har inte visat bandets rätta jag. Intensivt med en sångare som gav allt gjorde mig mer än nöjd. En demo införskaffades och jag kunde vandra hem nykter genom Norrköping med full koll på vad jag sett och hört under kvällen!

Rekordmånga läsare och lite blandat

Vi på Östergyllen är glada att se att vår skara av besökare/läsare ökar med en stadig kurva. Just nu har vi drygt 2000 unika läsare i månaden vilket innebär att vi dubblerat antalet sen ett år tillbaka!

Pretty Shitty Kjell vol.2 har släppte sina biljetter igår och biljetterna har gått åt fort. Det finns cirka 150 biljetter kvar, så skynda er så ni inte missar påskens stora party på frysen!

Randale Records bjuder in till Randale Meeting ibörjan på maj, närmare bestämt 6-8 Maj. På fredagen hålls en nighter, på lördagen spelar bland annat Evil Conduct, Superyob och Cockney Rejects och på söndagen kommer Frankie Flame köra solo under frukosten!

Projekt 9 kommer göra sitt första officiella gig på den tidigare annonserade spelningen med Antipati och Oldfashioned Ideas på Sugar Bar i stockholm den 4:e februari.

Ted på Cow Mag väljer att släppa Prins Carl´s debut album på etiketten Noise of Sweden.

Hudson Falcons kommer tillbaka till Sverige. Minns att jag såg bandet i Södertälje för något år sedan och har för mig att det var mycket bra. Denna gången blir det besök i Tranås (3 juni), Göteborg (4 juni) samt eventuellt Stockholm (?) och Norrköping (?)

Större buss till Pretty Shitty Kjell!

Trycket efter plaster på bussen till Stockholm och Pretty Shitty Kjell vol. 2 är stort. De 30 platser vi erbjöd till att börja med fylldes fort och vi har därför fixat fram en större buss! Nu kan vi erbjuda totalt 49 personer en plats på bussen. Av dessa är i skrivande stund 39 bokade, vilket betyder att vi enbart har 10 platser kvar!

Anmälan till: frank_bjorn@telia.com

Imorgon (27/1) släpps biljetterna till PSK vol 2

Glöm nu inte bort att imorrgon klockan 12.00 släpps biljetterna till Pretty Shitty Kjell vol.2! Köp din biljett direkt så du inte riskerar att missa denna tillställning!

All information som ni behöver hittar ni på http://www.prettyshittykjell.com/

Skinfull gjorde ingen besviken

I helgen besöktes Klubb Pogo i Malmö. Jag måste säga att jag gillar den här staden, bra utbud på det mesta, hotellen ligger nära tågstation och taxi är fruktansvärt billigt att åka. Dessutom har man ju äntligen lärt sig att SJ inte är att lita på så vi kollade upp vår avgång direkt på morgonen. Givetvis var den inställd, men tack var framförhållningen kunde vi bokas om och komma med ett tidigare och snabbare tåg!

Väl i Malmö blev det att ladda batterierna innan det var dags att dra sig mot spelstället. Det var bra uppslutning på folk och mycket trevliga ansikten från bland annat Kalmar, Karlskrona och Växjö.

Oldfashioned Ideas var först ut och man bjöd på ett bra gig med de låtar som man kunde vänta sig. Jag hade tänkt att se betydligt mer än vad jag gjorde av Last Seen Lauging då jag pratade bort det mesta. Samma misstag gjordes i Karlskona…

Skinfull var kvällens sista akt och det är riktigt bra. Kul med dessa nya band med yngre förmågor från England som ger gubbarna lite konkurrens. Låtar som ”Friday night”, ”Aggro”, ”Unity” och “Love it or leave it” spelades, allt avslutades med en cover på The Specials låt “Rat race”. Lite för berusad tog man sig sedan hemåt och den frukostbuffé man sett framemot imorse blev mer av en pina än den smakupplevelse/frosseri som var planerad!


On the Job till Punk & Disorderly

On the Job från Karlskrona besöker tyskland ganska ofta och nu är det dags igen. I april kommer man att spela i Berlin på P&D. Man har även passat på att släppa de brittiska banden Anti-Nowhere League och The Last Resort till festivalen.

Lite blandat smått & gott - mest om Antipati

PST merch låter meddela att man utvecklar sin verksamhet ytterligare och att man nu i sammarbete med Antipati kommer släppa 2 olika t-shirts med bandet. De väntas vara klara under februari.

Peter Punk Pokal kommer att spelas den 9:e Juli och givetvis tänker Östergyllen ställa upp och försvara sin titel. På kvällen kommer Booze & Glory (uk) och The Lowlifes att spela.

Antipati och Oldfashioned Ideas är tillsammans med Hårda Tider och The Baboon show nominerade till Manifestgalans kategori Punk/Hardcore. Undertecknad har suttit med i årets jury och är givetvis mycket glad att dessa två band är med och slåss om segern! I samband med galan den 4/2 spelar de två förstnämda banden på Sugar bar i Stockholm.

Antipati låter även meddela att man nu lägger ner sin myspace och vill man ha information från bandet är det nu http://antipatipunk.blogspot.com/ som gäller.

Åk buss med oss till Pretty Shitty Kjell vol.2

Efter två lyckade bussresor med Östergyllen kör vi en favorit i repris.
Denna gång är målet Stockholm och 2-dagarsfestivalen Pretty Shitty Kjell vol.2. Datumen är 22-23 April (påskhelgen).

Banden som spelar är: Angelic Upstarts, The Business, Evil Conduct, Major Accident, Agent Bulldogg, Clockwork Crew, Antipati och The Clichés.

Resan innehåller ett paket med festivalbiljett och buss för 950 kr.
Du behöver alltså inte oroa dig för att biljetterna till festivalen skall ta slut innan du hinner köpa, vi ordnar allt!

Bussen kommer avgå från Norrköping på fredagen (röd dag) den 22 april klockan 12.00 och beräknas ankomma till Stockholm vid 14-tiden.
Hemresan sker på lördagen efter sista bandet när Fryshuset stänger dvs 01.00. Bussen kommer då stå och vänta på oss utanför och ta oss hem till Norrköping. På detta sätt slipper du utgifter som till exempel en extra hotellnatt och kan vakna glad och bakfull i din egen säng!

Det enda du själv behöver boka är hotellet och där rekommenderar vi Formell 1 i Hägersten, Ett dubbelrum kostar ca 400 kr och det är nära till tunnelbanan. Det är även här som bussen kommer släppa av oss i Stockholm. Inte allt för långt därifrån ligger även hotell Ibis.

Vi har ENBART 30 platser på bussen och det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig redan idag och betala senast den siste januari.

Möjlighet finns också att betala 500 kr den siste januari och resten (450 kr) den siste februari om du så önskar. Ange detta vid bokning!

Anmälan sker till: frank_bjorn@telia.com

Avresa: Fredag 22 April, klockan 12.00
Hemresa: Lördag 23 April, klockan 01.00 från fryshuset.
Platser: 30 stycken, först till kvarn!
Pris: 950 kr

Mer information om arrangemanget hittar du på: http://www.prettyshittykjell.com/

Ett upprop efter hjälp - Stöd PST!

BAKGRUND
Efter Condemned 84 spelningen på Trappan 18/12 i Norrköping så fick den ideella föreningen Pretty Shitty Town veta att de inte var välkomna tillbaks till spellokalen efter att någon/några "hjältar" hade fixat ett skadestånd på över 20 000 kronor.
Förutom lite vanlig oordning så var det framför allt några pissoarer och ett "handikappslarmsystem" som var trasigt. Med andra ord... TOTAL idioti och på alla sett ett sätt att skjuta sig själv i foten.

FAKTA
Pretty Shitty Town (PST) är föreningen som tagit hit utländska band som Cock Sparrer, Condemned 84, Red Alert, Discipline, Evil Conduct, Indecent Exposure m.fl och gör 2-3 "större" Oi!/Punk gig per år samt även släpper vinyl skivor inom scenen.
Grabbarna bakom PST har som mål med föreningen att hjälpa den svenska Punk'n'Oi scenen med konserter och vinyler utan att ta ut för mycket betalt av kunden.
Senaste giget hade gått plus om det inte var för att ett tyskt bokningsbolag satt stopp för det engelska bandet Vicious Rumours vilket slutade med att ca 18 000 i flygbiljetter m.m gick upp i rök. Så inte nog med detta fick de alltså över 20 tusen i skadestånd....pengar de måste plocka från egna fickor för att lösa!!

MÅL
För att hjälpa PST med skadeståndet (tror aldrig den skyldige kommer att träda fram eller hittas) vill jag skapa denna PST-Fond. Allt för att PST inte skall tappa ork eller fart i det dom nu håller på med.

Skulle vilja att ALLA som signar upp sig på denna FB-grupp sätter in en slant - stor som lite - på PST bankgiro. Lämna ditt namn och PST-fond som meddelande på inbetalningen så kommer ditt namn upp på denna sida.

Skulle även vilja att ALLA som signar upp sig sprider detta vidare till vänner och bekanta med samma intresse för bra Oi! och Punk musik.

FB-gruppen hittar du här.

PST-Fonden
Swedbank
Clearing nr: 84806
Kontonr 9841401442

--STÖD DIG SJÄLV, STÖD PRETTY SHITTY TOWN--

Lite blandat smått & gott

Punk & Disorderly är inte så snabba med att släppa band till årets festival. Nu har man dock Släppt Pöbel & Gesocks och årets line-up ser ganska svag ut för tillfället.

En påminnelse om att TSOL spelar i Linköping nu på fredag den 14/1. 100kr förköp eller 140kr i dörren. LÓrient är spelstället.

Gaphals låter meddela att man släpper Svartenbrandts – Dollarögon Ep. Ep´n beräknas komma ut i mars/april i en begränsad upplaga på vinyl.

Asta Kask, Abjekt, Dobermann Cult och Spotlicks spelar på Klubb Gås på lördag (15/1). 100 kr kostar kalaset och man håller till på Kolingsborg, Gula gången, Stockholm.

Nästa Club 2 fingers är den 5 februari, notera det redan nu!

Glöm inte bort Club 2 Fingers på Lördag!

Glöm nu inte bort att på lördag (8:e Januari) är det dags att bege sig ner till Svea Skeppet för årets första Club 2 Fingers!

Kvällens Dj´s är Jansson och Fanta som kommer leverara det bästa av det bästa från punk, oi och ska för er. Till denna kväll har vi även extra platser på gästlistan. Så dra ett mail till: frank_bjorn@telia.com så skriver vi upp dig. Först till kvarn gäller!

Ses på lördag!

PST Records släpper "På svenska" på vinyl

Nu är det klart för ett nytt släpp från PST Records. Skivan kommer innehålla "På Svenska" med Clockwork Crew samt 7 låtar som bandet aldrig släppt tidigare. Det blir en limiterad upplaga av 500 exemplar och på vinyl. Mer informtion om släppet lär komma snart!
 
Site Meter