Manifestgala och UK Subs

Det var inte tänkt att besöka Stockholm i fredags, men då Clichés behövde en chaufför ställde man upp. Först styrde vi våra ben till Nalen och Manifestgalan. Där fanns väl inte direkt något folk som föll mig i smaken, kändes som att man kommit ganska fel. Som tur är var punk/hardcore först ut. Troublemakers tog hem vinsten vilket kändes som den värdigaste vinnaren efter Clichés. Vi kunde därför snabbt avlägsna oss mot vårt andra mål för kvällen som var UK Subs på Strand.

Det var pissigt kallt ute och efter 35 minuter i kö in till Strand var man rätt nedkyld. Arrangemanget på Strand var inte det bästa, men slutsålt var det. Enligt datorn i entrén var det hela 709 personer i lokalen!

Vibrators såg jag inte mycket av då jag inte pallade att trängas, UK Subs blev det mer av. Gubben håller och publiken verkade nöjd. En lyckad kväll och alltid lika kul att snacka med folket man inte träffar så ofta!

Bussresa till Cock Sparrer i Stockholm

Efter en lyckad bussresa till Göteborg förra året är det återigen dags för oss östgötar att ge oss ut på turné. Lika smidigt och bekvämt som sist kommer vi åka direkt till spelstället och när allt är slut står bussen redo att ta oss hem igen.

Cock Sparrer, Gatans Lag + ytterligare en support. Finns enbart 50 platser på bussen och dessa lär gå åt fort. Priset för resa och biljett är enbart 600 kr, vi ordnar allt - du behöver knappt tänka!

Eventuellt kan vi tänkas oss att plocka upp resenärer i Nyköping och Södertälje.

Datum: Lördagen 10 April
Avresa från: Gamla busstation i Norrköping.
Tid för avgång: Anmälda resenärer meddelas tiden.
Pris: 600 kr för resa och biljett.

För anmälan, frågor och dylikt:
frank_bjorn@telia.com

I Skrivande stund 15 platser kvar!

Evil Conduct planerar 2010

Evil Cunduct släpper redan nu en rad med spelningar under 2010. Framförhållning är något Östergyllen uppskattar, det ger möjligeter att planera. Bandet har bland annat tänkt att besöka Wild at heart i Berlin där man 2009 gjorde ett mycket bra gig och Idra Club i Hamburg. Båda dessa städer går att flyga till med ryanair för kaffepengar!

Festivaltips del II

Fortsätter att tipsa om kommande festivaler. Idag fokuserar jag på tre stycken brittiska.

Buster Badlands Punkfest 30 April – 2 Maj:
En 3-dagars inomhusfestival som håller till i London international amphi theatre, Brentford. Priset är 99£ och det släpps enbart 400 biljetter. Adicts, Bad Manners, GBH, Newtown Neurotics, Argy Bargy, Dirty Revolution, Texas Terry och Strawberry blondes är några av banden. Senare i år kommer man även att arrangera en reggae och en skafest.
http://www.bustersbadlands.com/punkfest.html

Unite and Strong Part II - 6 Februari:
Det här är en Antifascist festival på the Dome i London med band som till exempel The Oppressed, Stage Bottles, Blaggers, Bull brigade och Runnin´Riot, Entrén ligger på låga 10£.
http://www.myspace.com/unitedandstrongpart2

Rebellion Blackpool 5-8 Augusti:
Den här festivalen behöver väl ingen presentation. Blackpool är i alla fall en trevlig stad när vädret vill vara vackert och boende kan hittas bara några hundra meter från festivalen, en närhet som uppskattas. Klara band för tillället är: Stiff Little Fingers, Agnostic Front, The Oppressed, Hardskin, Cockney rejects och många fler.
http://www.rebellionfestivals.com/

Club 2 Fingers - Lördag 6 Februari

Malmö bjöd på toppenhelg!

En weekend i Malmö stod på agendan med lördagens klubb Pogo som höjdpunkten. Efter strul med inställt tåg och ståplats på avgången efter spenderades ändå en trevlig fredagskväll på ett stekhus vid Lilla torg. Lördagen inleddes med den grymma frukost buffén som lika gärna kunde vart en middag och det är då man inser att det inte är fel att lyxa till det lite ibland!

Möllan fick bli uppladdningsplatsen inför kvällen och väl på Bodoni var mycket folk på plats, uppskattningsvis 150-200 personer. Först ut bland kvällens band var Negatives som passerade förbi i periferin då jag var fullt upptagen med att vara social.

Kvällens höjdpunkt var nästa band. The Clichés gör det bra, jag är kanske hemmablind, men vill ändå påstå att det var ytterligare ett i raden av felfria gig, det här är förbannat bra och låtar från alla släppen levererades.

Sist men inte minst var det Vindicate This tur att göra entré vilket man gjorde fulla av energi, en cover av Blitz låten New Age sparkade igång det hela och man öste sedan på från början till slut. Tycker även att båda de sist nämnda banden har höjt kvalitén på merchandise vilket fler band borde haka på!



Fler filmer:
The Clichés - Two Faced stupid cunts
The Clichés - We´re the Clichés
Vindicate This - New Age
Vindicate This - Rich Bitch
Vindicate This - Unemployment

Göteborg

Efter ett besök i Götet och hos mamma och pappa så fick jag se i tidningen att det händer rätt mycket där genom våren.

28 januari: För de som missat det så spelar UK Subs och The Vibrators på Henriksberg för priset 180 riksdaler.

1 februari: Henry Rollins som frontade Black Flag under en del av 80-talet besöker Lorensbergsteatern. Kostnaden för detta är 300 kr.

6 februari: Jaqee och The Kokoonuts spelar på Nefertiti. Sist jag såg Jaqee gästsjöng hon med Nationalteatern. 180 kr kostar biljetten.

27 februari: För de som tycker om Mad Sin och Million Daggers står på Storans klubbscen. Kalaset går på 310 kr.
5 mars: Boxningsgala på på Storan. Biljettpriset sträcker sig mellan 265 - 1265 kr.

10 mars: Rosanne Cash på Trädgår'n. Hon har nyss släppt en skiva som heter The list. Det är 100 låtar som hon fick av sin far Johnny när hon var typ 16 år.
Biljetten kostar 410 kr.

23 mars: Raw Comedy Club på Göteborgs Konserthus.

4 maj: Melody Gardot, ja även jag har hamnat framför Skavlan och sett henne och hört hennes underbara stämma. Konserthuset är lokalen och priset 375 kr.

16 juli: Lars Winnerbäck på Trädgårdsföreningen, kostar 425 kr.

Allt finns att kolla upp närmare på http://www.pusterviksbiljetter.com/

Festivaltips!

Tänkte ta en titt på vad det erbjuds för festivaler under vår/sommar och höst. Väljer att börja det hela med tre tyska festivaler.

Force Attack 30 juli-1 Augusti:
Festivalen håller till utanför Rostock och passar oss svenskar ganska bra resemässigt. Från Trelleborg går färja över till Rostock och tar man med sig bilen kan ett tips vara att fylla upp den med diverse billiga drycker på vägen hem! 35 euro kostar festivalbiljetten och för 5 euro extra får man ta med sig bilen på campingen. Då festivalområdet är stort behöves inte förköp, alla kommer in. Bland banden hittar man Evil Conduct, Oi polloi, Skarface, The Exploited, Discharge och Bad co project.
http://www.forceattack.de/

Endless Summer 12-14 Augusti:
Torgau är platsen för Endless Summer och priset på en biljett är 42 euro inklusive camping och parkering. Ett tips är att ta ett billigt flyg till närbelägen ort för att sedan fortsätta resan kollektivt. Än så länge är Cock Sparrer, Stomper 98, Volxstrum, Gumbles, Madball med flera klara och ytterligare band tillkommer. http://www.end-less-summer.de/


Spirit from the street 2-4 September:
Det är den tredje upplagan av denna Magdeburgfestival där biljettpriset ligger på 37 euro. Bästa resesätt borde vara likt Endless summer och på scenerna hittas band som Mr Symarip, Skarface, Discipline, Gumbles och Mad Sin.
http://www.spirit-festival.com/

The Oppressed lite överallt!

The Oppressed skulle aldrig mer spela sa man för bara några månader sedan. Detta har nu ändrats radikalt och för tillfället finns inte mindre än 11 tillfällen att se bandet runt om i Europa 2010. Bland dessa är det två festivaler i london samt Rebellion Blackpool och Punk & Disorderly i Berlin som alla går att nå för en billig penning med till exempel ryanair.

Re-run

För dem som missade Laleh när hon besökte stan i november har en chans till nu när hon kommer till Linköping.
Hon är på soloturné och har 6 konserter kvar.
Den 24 februari kl 20.00 intar hon Sagateaterns scen.
Biljetten går på 250 kr, sen så läggs ju den där fina avgiften på 25 kr på det om man köper biljetten genom Ticnet.

Och jag som tycker att Jonas Gardell är ett underverk kommer att mösa mig ner till De Geerhallen söndagen den 14 mars för att se hans nya föreställning Trafikplats Glädjen.
Kalaset går på svidande 365 kr och startar kl 14.00. Det håller på 1,5 timme utan paus.
Det sägs att denna föreställningen ska vara lite sorgsnare än de tidigare men han gör sorgset på ett bra sätt så det är nog värt det.

Nya band till Blackpool och P&D

Banden fortsätter att bokas och senast i raden till Blackpool är bland annat Aggrolites och Agnostic Front som gjorde ett riktigt bra framträdande förra sommaren! Till Punk & Disorderly släpptes idag det franska bandet Hard Times och tyska Crushing caspars

Club 2 Fingers - Lördag 16 januari

På lördag är det dags för ett extra insatt Club 2 Fingers med Dennis och Petta i skivskrubben!

Precis som förra gången har Östergyllen fått några platser att fylla upp på gästlistan. Först till kvarn gäller och anmälan senast lördag innan 12.00 genom att ett mail till: frank_bjorn@telia.com

The Clichés och Saturdays Heroes nytt

The Clichés har blivit nominerade med skivan "Monkey see, Monkey do" på Manifestgalan i grenen Punk/Hardcore. Manifest är Sveriges oberoende musikpris och har skapats för att uppmärksamma artister kontrakterade på oberoende skivbolag.
Övriga nominerade i grenen är En Svensk Tiger - Versace style (Buzzbox records, Troublemakers - Made in Sweden(Svindel) och Tysta Mari - Sveriges Casino (11743).

Saturdays Heroes ångar på och är nu klara för ytterligare spelningar i Karlskrona med On the job på Play Bar den 26:e februari och i Malmö på Klubb Pogo den 10:e April med The Guv´nors. Detta samtidigt som man troligen kommer att släppa en fullängdare på Bandworm records till sommaren, där har ju bland annat östgötarna Clockwork Crew och The Clichés tidigare släppt album.

Galet kallt i Finspång

Första spelningen för min del 2010 och 10 år efter mitt senaste besök var det dags att återvända till Finspång och Rockbageriet för att beskåda lite bra musik. 17 minusgrader utomhus gjorde att vi snabbt flydde in på Rockbageriet och lika snabbt flydde därifrån! Värmen var nämligen avstängd i huset vilket ledde till en temperatur på säkert minus 10 grader, lyckligtvis fanns trevliga vänner i närheten som kunde erbjuda förfest med värme!

Väl tillbaka på spelstället hade runt 50 personer slutit upp och Saturdays Heroes rockade loss på scenen. Gamalt och nytt lirades och publiken var med på noterna från början till slut och fick sin vilja igenom med extra numret "Gotta go". Radars var lite slitna efter en vecka på turné och sen efterfest i Göteborg. Det ollade munspelet från Norrköpingsgiget var med och trots ett ganska kort gig i den avtrubbande kylan var i alla fall jag nöjd med kvällen och två nya demos rikare att förgylla hemresan till Norrköping med.

Några videoklipp från kvällen:
The Radars: Online
Saturdays Heroes: My life back
Saturdays Heroes: Violence

The Clichés säljer bra

The Clichés EP "Bottom of the Barrel" som släpptes under hösten har sålt riktigt bra. Av de 500 exemplaren finns nu enbart 150 stycken kvar hos PST records så om du inte köpt dig en platta kan det nog vara dags att göra det!

Glöm inte Finspång på lördag!

The Radars gör ytterligare ett östgöta gig nämligen den 7 Januari i Linköping på L´Orient.

Året som gått.

2009 var ett riktigt bra år och den påbörjade trenden med fler arrangemang, både stora och små, fortsatte. Något som faller oss i smaken är alla mindre klubbar som lever och frodas runtom i landet. Tack till Club 2 Fingers, Olämpligt Sällskap, Nkpg Live och Club Destroi med flera. Här nedan kommer våra höjdpunkter.

Henriksberg i Göteborg den 6:e feb. Sveriges bästa tysk hade tagit hit The Ruckers från Berlin som supportades av italienska Automatica Aggregazione och numera insomnade Shortcut Assault. En bra kväll trots det faktum att folket försvann efter att första bandet gått av scen som dem tyvärr brukar göra i Götet.

Nästa äventyr var Punk and Disordely i Berlin. Som jag mot mitt bättre vetande ändå besöker i hopp om att det blir bättre arrangemang varje gång. På förfesten i fylledimman hann man med att se Bad co project, som imponerade på den hälften av Östergyllen som kommer ihåg det.

I övrigt bjöds på karameller som Cock Sparrer, Stomper 98 och Argy Bargy. Sista dagen bar det av direkt från festivallokalen till Wild at heart för att se Section 5 som var en av de definitiva höjdpunkterna under veckan.

Två dagar i Norrköping under PST styre. Fredagens förfest bjöd på The Lowlifes (väntar med spänning på kommande LP) och Shortcut Assault. Tätt med folk och trevlig stämning gjorde även denna kvällen lyckad. Dagen efter satte man i halsen då ställets krögare höjt priset från föregående kvällens pris på öl med 18 kr, till hisnande 58 kr för en stor stark. Girighet lönar sig inte och några månader efter detta gick den krogen i konkurs. Men PST lyckades även med detta trevliga arrangemang trots girigbukar.

The Specials. För den manliga delen av Östergyllen var årets absoluta höjdpunkt att se The Specials på Apollo i Manchester. Bandet återförenades för att fira 30 år och vilken återförening, förväntningarna var höga och infriades till fullo.

Bussresa till Göteborg på nationaldagen. Med en buss full med östgötar blev den första organiserade bussresan till en spelning genomförd från Norrköping. Detta är ju den ursprungliga östgöten löjligt stolt över. Många besökare och tre helt underbara gig placerar denna kvällen på topp 3-listan.

Efter en sommar med slit och stök så var det dags för utlandsbesök i Storbritannien för årets Rebellion. Det är ju som förståelig för mycket bra för att ta upp i en summering men The Adicts, Agnostic Front, Major Accident, Frank Sidebottom är några av de diamantprydda guldkornen. Ett annat stort plus är att landet Regnigt bjöd på en hel vecka av varmt och vackert väder.

Något som inte ska fall i glömska från sommaren som gått är Peter Punks Pokal. Där östgötalaget osannolikt tog sig final samt kvällen med The Clichés och Vindicate This nere på Sveaskeppet.

Kalle Baahs 30års firande med 3 timmars resa genom nostalgin. Detta arrangemang hade upplägget av en teaterpjäs med en paus på 15 min efter halva setet. Denna luring gjorde att några hundra utav kvällens 1 600 besökare försvann från stället, gissningsvis beroende på för hög promille.

Årets avslutning blev den numera årliga decemberresan till England. Denna gången sågs Madness för tredje gången och även Cockney Rejects som också firade 30 år som band.
 
Site Meter