Club 2 Fingers

Kan redan nu passa på att nämna att det kommer bli band på Club 2 fingers lördagen den 14 November. På scen hittar vi The Radars och Pariahs. Det sista är ett nytt projekt från Peter i Clockwork Crew. Som vanligt huserar man på Svea Skeppet i Norrköping.

Saturdays Heroes gånger två

Nu det närmaste kommer två möjligheter att se Saturdays Heroes från Finspång.

Fredagen den 11 september spelar bandet i Stockholm på klubben Olämpligt Sällskap tillsammans med On the Job.

Fredagen den 2 oktober är det dags att lira på hemmaplan igen. Denna gången är det dock på Rockbageriet vilket innebär att det inte är drogfritt även om man inte får förtära alkohol i lokalen. Down and away + TBA är övriga akter för kvällen.

Kalle Baah firar 30 år

Skärblacka bandet Kalle Baah som gjort den lilla orten utanför Norrköping till lite av ett svensk reggaemecka firar 30 år med en jubileumskonsert i Norrköping på Flygeln den 28 november. De 1000 biljetterna går tydligen åt i ett ganska snabbt tempo och kostar inte mer än 150 kr. Det kommer bli DJ´s och gästartister. Än så länge är Governor Andy klar, vilket inte är någon större chock då han samarbetat mycket med bandet och nästan blivit lite av ett husband i stan med omnejd.

En Alla helgons afton i London

På Bridge House lördagen den 31:e oktober arrangeras Halloween Oi Fest.

De banden som står på scenen är:
Bermondsey Joyriders
Frankie Flame (solo)
Code 1
No Hope And Glory

Ändringar har skett inför Oi for England

Som nämts tidigare kommer Oi for England hållas den 24 April nästa år. Nu har det skett lite ändringar bland banden. Condemned 84 har försvunnit och nya har tillkommit som The Warriors, Splodgenessabounds, Pressuer 28, Skinfull, OiZ II Men, Geoffrey Oicott, Citizen Keyne, 16 Guns och The Black Marias.

Tidigare klara band var: 4-skins. Last resort, Skingraft, code 1, UK Vacant och The Gonads.
Hur biljetter skall köpas verkar fortfarande vara lite oklart...

Madness konsert från Oslo

Madness lirade nyligen i Oslo och spelningen finns nu upplagd på internet. Kul att slippa kolla på massa småklipp och istället kunna se hela konserten. Den är 70 minuter lång och du hittar den här.

Roxanne på augustifesten

Det återkommande jippot som de flesta i Norrköping flyr staden för börjar imorgon, då fjortisar och annat löstpack intar våra gator i några dagar. För dom som trots allt blir kvar i stan finns det kanske någon ljuspunkt i tillvaron och det kan bland annat vara reggae bandet Roxanne som spelar på Stor torget på lördag kl 23.00.

Nytt med Antipati

Antipati släpper nytt, en 7:a innehållandes 4 spår vid namn "Sleepless" på Distroi Records som troligen kommer att finnas för inköp på Last Resort spelningen i Göteborg den 28 augusti. 300 exemplar är utgåvan på så köp ditt exemplar innan det är försent!

Rebellion i Venedig 2010

Venedig blir nästa 2-dagars festival utanför England för Rebellion. Förra gången var det Wein som gällde med ett mycket bra resultat, det var en trevlig stad och ett bra spelställe. 29-30 Maj 2010 är det alltså dags för Venedig att bli skådeplats och för tillfället är Cock Sparrer klara!

Håll utkik på Ryanair, brukar komma bra erbjudanden om man har möjlighet att ta sig till skavsta.

England my England

Vi äntrade som sagt engelskmark redan på måndagen och tog oss från Liverpool till Blackpool via taxi i sedvanlig ordning. Billigt och mycket smidigt. Vi fick ett alldeles utmärkt hotell till skillnad från bedragarna förra året som till sällskapets stora förtjusning hade fått slå igen.

Tisdagen fördes våra blickar mot Fleetwood och den lokala tatueraren fick lite jobb med att färglägga hud, för egen del blev det inget det här året och på onsdagen besöktes Pleasure Beach för att åka karusell, man blir aldrig för gammal för det! Kvällen innebar intag av importerad öl då man redan efter en dag blir trött på dessa folkölsaktiga Fosters och Carlings.

West Coast Café var kvällens mål och antigen kom jag för sent eller så hade Catch it kebabs ställt in till min stora besvikelse. Men det var ju en rad med band som spelade och de som gjorde positivt intryck på mig var The Autonomads från Manchester med sin reggae /punk och Washington bandet The Cute Lepers som bjöd på ett jävla hålligång.

Torsdag och äntligen öppnade festivalen så man kunde traska runt mellan skivbackarna och leta godsaker. Det blev en liten bunt med hem till Sverige även om jag hade hoppats på att hitta lite mer. Keyside strike blev det första att kolla in som paus i skivinköpen. Resten av dagen spenderades i solen med intag av diverse drycker i väntan på Flogging Molly som hade lockat mycket folk till Empress Ballroom. Dock var ljudet fruktansvärt och det ekade mest hela tiden. Man måste göra något åt ljudet där nere, det är ju ett återkommande problem.

Första stora besvikelsen kom på Fredagen när jag vakande upp med hög feber, snuva och förbannat ont i halsen! Det var bara att ge sig ner i pillerburken för att ligga på hotellet tänkte jag inte göra även om det skulle visa sig bli tuffa dagar med febertoppar och frossa om vartannat. Den andra besvikelsen blev när The Crack gick på scenen, har ju sett dem flera gånger tidigare i bland annat Stockholm och Blackpool så på det sättet var det väl igen fara då jag vet att de normalt är riktigt jävla bra. Men denna dag var de så berusade att inte ens texterna satt där de skulle stundtals, det gjorde att jag lämnade spelningen efter dryga 20 minuter. Splodgenessabounds stod sedan på tur, men kvällens gig får ändå bli Subhumans. Under Argy Bargy hamnade man mitt bland en massa svenskar där alla verkade eniga om att det var en i vanlig ordning bra konsert.

Till alla som fortfarande är tvivlare på Fitz och The Business efter de dåliga framträdanden man gjorde under tidigt 2000-tal måste man säga att Fitz slog ner de sista spikarna på tvivlarnas kista med giget på Ballroom. Han och bandet visade verkligen att ingen skall tvivla på The Business länge. Dagens tredje besvikelse blev The Exploited och i efterhand är det ju skit att man inte valde The Bad Sheperds istället. Ljudet var kasst och framträdandet skit. Jag hade helt klart väntat mig mer, kanske var mina förhoppningar för stora, snacket om att bandet inte alls är vad de var har ju cirkulerat länge. Men utan att kolla upp det själv kan man ju inte vara helt säker på saken.

Urban scum , Mouthguard och Subhuman sångaren Dick´s andra band Citizen fish fick bli öppningen på lördagen inför en av mina favoriter East End Badoes som trots den tidiga dagen hade skapligt med publik och ett mycket bra framträdande med bland annat gästspel från Argy Bargy´s sångare Jon Watford. JB conspiracy försvann i feberdimman i väntan på Major Accident och sedan passade jag på att se delar av Last resort. Av en slump gled vi sedan in för tidigt till Bizarre Bazar där vi tänk se Renegade Burlesque show och på grund av förseningar fick man se Frank Sidebottom, har ni möjlighet att kolla in denna man så gör det. Förbannat skoj och en mycket entusiastisk publiken som var med på noterna i de gamla klassiska låtar han framförde på sitt eget lilla sätt. Sen var det dags för kvällens och för mig festivalens stora höjdpunkt. Ett mycket välfyllt ballroom och ett Adicts på topp. Tredje gången jag ser bandet och jag är lika nöjd efter varje gång. Musiken är bra, bandmedlemmarna ger allt, serpentiner, badbollar, spelkort, klädbyten, showen är fenomenal!

Söndagen inleddes med en rad av baktaktsband där Dirty revolution stack ut från mängden. Jaya the cat´s fungerade men Aggrolites var betydligt mycket bättre i Stockholm förra hösten. Alla dessa blev mer av ett tidsfördriv i väntan på Templars som jag på grund av fylla knappt minns från spelningen i Göteborg. Måste trots en bra spelning av Templars säga att kvällens utan konkurrens bästa spelning var Agnostic Front inför en fullsatt Arena. Jag hade tur och kom in precis innan det blev lapp på luckan. Bandet ville spela, publiken ville röja, det var skönt att efter det avsluta festivalen och varva ner till the Animals innan man lämnade Winter Gradens med lite feber frossa!

Förfest och Efterfester till Rebellion

I vanlig ordning hålls det förfest och efterfester till festivalen och det ger möjlighet att se något band en extra gång eller se något som man missade. Personligen ser jag fram emot Catch-it kebabs på onsdagens förfest!

Onsdag, West Coast Rock Cafe:
The Cute Lepers + Catch-it Kebabs + The Autonomads + Dead Subverts + The Kirkz + The Hijacks + Broken Nose + Harijan
Entré: £4, doors 8pm

Torsdag, West Coast Rock Cafe:
Pink Hearse + Litterbug + Choking Susan + No Thrills
Entré: £3 10pm-5am

Fredag, West Coast Rock Cafe:
Instant Agony + Csod + Dropout Wives + Adjusters rebellion
Entré: £2 10pm-3amwebsite

Lördag, West Coast Rock Cafe:
Senton Bombs + Ufx + Ghosts Of The North + Outlaw
Entré: £3 10pm-5am

Söndag, Beat Nightclub:
The Cute Lepers + Sedated(ramones Covers) + church Of Confidence
Entré: £4 entry 10pm-3am

Avsluta sommaren på festival i tyskland

Första helgen i september är det Spirit from the street festival i Magdeburg. En helt klart intressant avslutning på sommaren. Mr Review, Bad Manners, Volxstrum, Stomper 98, Skarface, Gumbles och Die Kassierer är några av de 40 banden som finns på plats. 33 euro kostar biljetten till denna 3-dagars festival och det är inte speciellt mycket med tanke på vad man får för pengarna.

Julfest i Frankrike

Väljer man att besöka Paris och ta ett avbrott i förberedelserna inför den stundande julen kan man passa på att besöka det årliga arrangemanget Streetpunk Christmas party som i år innehåller band som 4-skins, Major Accident, Haircut och Bootstroke.

30 euro kostar biljetten och det är lördagen den 12 December som det hela går av stapeln.
 
Site Meter