The Warriors i London 25 Juli

Är du i London lördagen den 25 Juli bör du kolla in The Warriors som spelar på Fiddlers Elbow i Camden Town. Övriga Band under kvällen är Citizen Keyne och 16 Guns.

Arrangör är oi oi the shop som också har sin butik öppen Lördagar och Söndagar i stables market, Camden Town.

Peter Punk´s Pokal

Det blev en riktigt trevlig lördag i Stockholm igår. Två bilar från Norrköping tog sig till sig till Tantolundens BP för att med laget "Peking" deltaga i fotbollsturneringen till minne av Peter Punk. Vi vann vår grupp efter 3 raka segrar mot "Leffes ved o porr", "Tjockiz" och "The South will rise again".


I semifinalen trodde vi att det skulle ta slut mot det mycket rörliga laget "Roliga Firman", men vi gick som segrare ur även denna match. I finalen tog det sedan stopp där vi återigen fick möta "South will rise again" som helt klart var värdiga vinnare.


Efter detta följde ett trevligt parkhäng innan det var dags att bege sig till Alcazar. Väl där var Lowlifes först ut på scen som jag alltid tycker leverar rikitigt bra, de följdes sedan av Fornicators. Sist ut var Vindicate This som var riktigt bra, ni som kan bör ta er till Norrköping nästa lördag och kolla in detta band, annars missar ni något!


Värmen och alla rusdrycker tog ut sin rätt vilket gjorde att det blev en ganska tidig hemfärd till Norrköping. Men en mycket trevlig dag/kväll. Stort tack till alla!

Durham punk fest 2009

För dom som inte vill eller har råd att åka till Rebellion i Augusti kan Endagsfestivalen i Durham vara ett bra alternativ, eller båda om man har gott om pengar! Det är några band som lockar min uppmärksamhet och då främst Angelic Upstart med Mensi på sång och Cockney Rejects. Andra band är tex. Crashed Out, UK Subs, Steve Ignorant och Gimp fist. Priset ligger på 25£ och det hela går av stapeln Lördagen den 12:e September.

En tripp till Hamburg?

United Voices Festival, Hamburg
Det ursprungliga datumet var den 6 dec 2008 men blev uppskjutet tills oktober i år.

Verlorene Jungs och Mark Foggo står på scenen
i Markthalle, Hamburg den 24 oktober. Enligt Disciplines myspacesida ska även de spela på det här arrangemanget.

United Voices Festival har även de en myspacesida som du kommer till genom att trycka här.

Orginal Rude Boy - From Borstal to The Specials

Gillar du Horace Panter´s "Ska´d for life" kommer inte Neville Staples bok göra dig besviken. Boken tar dig från att Neville som 5-åring flyttar från Jamaica till England och fram tills precis innan "30th anniversary tour" startade tidigare i år.

Man får hans syn på bråket med Jerry Dammers och varför han fattas ur orginalsättningen i årets turnè, en intressant bild ges på hur väldigt olika karaktärer de hade i bandet, men inte heller i den här boken pratas det så mycket om Terry.

Neville berättar om ett hårt liv med knark, sex och Ska. Som med alla självbiografier kryddas det säkert en del i berättelsen, men jag antar att det tillhör. Boken är fylld av bilder från tiden då det begav sig och bara dessa ger dig en bra anledning att köpa boken!

Finns bland annat på http://www.amazon.co.uk/

The Specials UK Tour fortsätter

The Specials återförenades som ni vet i vintras och inledde sitt 30 års Jubileum med en turnè i England under april och maj. Den turnén avslutas nu till vintern med konserter under november månad. För er som vill se bandet finns det just nu biljetter kvar till blandannat London. Även på e-bay finns möjligeter att komma över biljetter till de flesta städerna.

Såg själv en av konserterna i våras och lovar er att ni inte kommer bli besvikna. När återföreningar av gamla band dyker upp blir man tveksam till om ens egna bilder av bandet skall raseras i en kombination av väldigt höga förväntningar. Så var inte fallet med The Specials, de levererade verkligen det man ville ha och när man gick hem var man otroligt nöjd med det man fått uppleva!

The Clichès t-shirt

Pretty Shitty Town har många bollar i luften just nu. Förutom spelningar är även en serie av vinyl 7:or på gång. De kommer släppas i en limiterad upplaga på 500 exemplar på P.S.T Records.

Nu har man även tagit fram en T-shirt tillsammans med Norrköpings nya stoltheter The Clichès. Den finns i storlekarna från S till XXL och kostar inte mer än 140 kr! Beställer den gör du genom att skicka ett e-mail till: prettyshittytown@hotmail.com

Skinhead cross culture

Den här filmen är från USA och som de flesta filmer i ämnet får man höra sånt man hört innan, Men tycker ändå att den är sevärd.

Filmen bygger på liveupptagningar och intervjuer med bandmedlemmar från Aggrolites, Templars, Murphy´s law, Patriot, Keyside strike och några till. Du slipper allt politiksnack både åt höger samt vänster.

En hel del sköna bilder förekommer och ett bildspel till "Heart full of pride" med Perkele finns med. Sångaren i Murpy´s Law frågar sig också varför folk köper dyra kläder men inte sluter upp och stödjer scenen på spelningar som arrangeras.

Filmen är 71 minuter lång plus bonus på 15 minuter.
Med frakt från USA kostar den 190 kr och leveranstiden var cirka 1 vecka. Du kan beställa den från: http://www.angryyoungandpoor.com/

Fotboll och spelning i Stockholm

Nästa lördag (27/6) är det fotbollsturnering i Stockholm som spelas till minne av Peter Punk. Just nu är 8 lag anmälda och vi har ett lag från Östergötland vid namn Peking. Är du intresserad av att hänga med och lira så tveka inte utan hör av dig till Jansson.

På kvällen hålls även en spelning med The Lowlifes + Vindicate This och The Fornicators på Alcazar som du hittar på David bagares gata 15. Entré 100 kr.

Arrangör för dagen är Club Underground

Evil Conduct i Berlin

Den 14 November spelar Evil Conduct på Wild at Heart i Berlin. Det lär bli fullpackat med folk och troligen en riktig höjdarkväll! För oss svenskar är det ett ypperligt tillfälle att dels se ett bra band och samtidigt besöka en riktigt trevlig stad med massor av sköna uteställen. Köper man dessutom flyg med ryanair från tex Skavsta kommer man för tillfället undan för löjliga 260 kr ToR. Biljett är inskaffad, har man råd att missa detta!

DEATH BEFORE DISHONOR

Gör en spelning i Stockholm på Kaffe 44 i höst. Så om du inte redan har bokat in fredagen den 4:e september så gör det nu. Klockan 20.00 går de på scenen.


EASTPAK ANTIDOTE TOUR

"Eastpak Antidote tour kommer tillbaka i november och med sig denna gång är Alexisonfire och Anti flag plus de färska banden The Fall of Troy och The Ghost of a Thousand."

17 november intar banden Brew House i Göteborg och 18 november befinner de sig i Stockholm på Klubben. Åldersgränsen är 13 år och biljetten går på 275 kr.

Arrangörer är AEG Live, mer om banden på deras hemsida.

The Gonads + Pressure 28 i london

Har du vägarna förbi London lördagen den 20 juni eller inte vet riktigt vad du skall hitta på så här i inledningen på sommaren kan ett besök på Bridge House 2 vara ett tips. På scen står The Gonads och Pressure 28 som för övrigt släpper en 4-spårs ep med namnet "dodging the bullets". Även Skinfull och Zero Zeros kommer spela.

The Clichès + Vindicate This i Norrköping

Club2Fingers kör klubbkväll och bjuder på Norrköpingsbandet The Clichès första gig på hemmaplan. Man har precis släppt sin andra fullängdare "Monkey see Monkey do" och som support har man Vindicate This från Malmö som senare i år kommer att släppa sin debut på bolaget Poor House.

Detta kommer bli sommarens höjdpunkt i Norrköping och bra priser på dryck. Stor stark för 25 kr fram till 24.00!

Har ni inte redan koll på banden så kolla in:
 
Site Meter